Välj rätt herrskor till bröllopet – 5 tips från Myrqvist

Välj rätt herrskor till bröllopet – 5 tips från Myrqvist

Vi börjar närma oss bröllopssäsong vilket innebär att garderoben ofta uppdateras efter inbjudningar eller kanske till och med efter egen planering. Minst lika viktigt som kostym, smoking eller annat är vad du har på fötterna.

Bröllop kan innebära allt från frack eller mörk kostym till casual, beroende på klädkod. Nedan har vi listat våra favoriter och våra bästa tips för att lyckas fullända alla typer av klädslar.

Äppelviken

Det självklara valet för många, denna klassiska Oxford, och en sko som kan bäras till allt från smoking (om den är välputsad) till udda kavaj. Vill du ha det säkra alternativet är detta vinnaren.

Äppelviken är en randsydd s.k. plain cap toe Oxford som kommer med antingen lädersula eller en halvgummisula. Välj mellan svart skinn, brunt skinn eller brun mocka.

Vinterviken – Black Patent Leather

Ett ljus i mörkret, det är vad våra lackskor är. Vinterviken är en ständigt populär modell som säljs året om och inte minst vid bröllopssäsong.

Står det frack eller smoking på inbjudningskortet är Vinterviken i lack det perfekta valet, men skorna fungerar i många olika sammanhang.

Stenhammar

En penny loafer på bröllop? Ja, är klädkoden inte av den mer formella typen passar Stenhammar finfint. Den gör sig bra om du så har mörk kostym, udda kavaj eller något helt annat. Gjord i randsydd konstruktion och kommer i hela sju olika varianter av både skinn och mocka.

Mölle

Likt ovan nämnda penny loafer är kanske inte Mölle, en s.k. tassel loafer, inte det givna valet, men för en avslappnad klädkod är det en sko som både kan dressas upp och ner, beroende på tillfälle.

Strumpor och Bälte

Oavsett klädsel ska du aldrig glömma bort att även accessoarerna gör skillnad. Dina skor förtjänar ett par nya strumpor och din midja förtjänar ett bälte. Vill du gå på ett säkert kort är förslagsvis ett par Axel-strumpor och ett svart bälte i läder två bra val.

Back to blog