Sommarens favoriter från Myrqvist

Fler och fler har under de senaste åren fått upp ögonen för Myrqvist, det svenska skovarumärket som har vuxit med raketfart sedan starten 2016. Från att i början främst ha erbjudit formella skor har de idag allt från sneakers, boots och accessoarer.

Till den annalkande sommaren finns givetvis ett digert utbud och oavsett vad du är på jakt efter lär du finna vad du söker i deras sortiment. Med allt från sandaler och sneakers för lediga dagar till tidlösa och sofistikerade Oxfords för bröllopet erbjuder deras kollektion en perfekt balans mellan både stil och mångsidighet.

Som hjälp på traven har de här valt ut ett par av deras kunders största favoriter för sommaren 2023 och oavsett planer kan du garanterat hitta något som passar.

Solvik

Vissa skulle säga att sneakers är en perfekt partner för de flesta av sommarens dagar, men efter att ha spanat in Solvik, Myrqvists omåttligt populära sandal, skulle vi påstå att den ger ett par sneakers en match.

Designen gör att skon fungerar lika bra på en strand som i en stad och den kommer i både skinn och mocka, beroende på vad man gillar. Med en fotbädd av kork (som formar sig efter dina fötter) är den bekväm att bära hela dagen och dess avslappnade stil kompletterar vilken outfit som helst.

Brännö

Vi hyllade nyss sandalen som en perfekt partner för sommaren, men kanske är det Brännö som är den ultimata sommarskon. Varför då? Jo, för att det är en hybrid mellan sneaker och loafer. Med en sula som påminner om den gummisula du hittar på en sneaker skapas en sko som låter dig vandra på den värsta av kullersten en hel dag utan att få några skavsår (även om vi rekommenderar att man inte tar ett 12 h pass omedelbart efter att du fått dem).

Till gummisulan hör även en diskret upphöjd klack som ger den elegans som en loafer ger. Det är dock inte allt, skon är även ofodrad, vilket gör att dina fötter får mer frihet och kan andas mycket bättre, något som utan tvekan kan behövas på en lång sommardag.  

Lysekil

Lysekil är sommarens stora nyhet hos Myrqvist. Denna penny loafer med en klassisk apron-front är tillverkad på en rund och bredare läst. Likt ovan nämnda Brännö är den ofodrad och ger en lagom avslappnad look som matchar de varmare månaderna på året. Vill du ha en elegant sko som inte fullständigt låser in dina fötter är Lysekil ett ypperligt val!

Mölle

Mölle, en stående bästsäljare och något av en vattendelare för de som tycker att tofsar inte hör hemma på skor (oj, så fel de har). I Mölle utlovas en tidlös och mångsidig sko som funkar lika bra till kostymen som till ett par jeans. Dess lädersula ger en elegant profil och det sägs att väldigt få hos Myrqvist ångrar sitt köp av just denna sko. En klassiker som aldrig går fel!

Oaxen

För sneaker-älskaren är det svårt att inte nämna Oaxen, en tidlös sneaker som är handgjord i Portugal (likt alla Myrqvists skor). Kommer i både skinn och mocka där materialen är från några av de absolut bästa garverierna i världen. Vill du ha en avslappnad sneaker, men som ändå håller måttet och är snygg? Sluta leta!

Äppelviken

Äppelviken personifierar tidlös elegans och är ett måste i din skosamling. Oxforden, med sin klassiska design, funkar oavsett tillfälle, men kanske allra bäst för dig som ska på bröllop eller en mer formell tillställning. Välj mellan den eleganta lädersulan eller den extra flexibiliteten hos en tunn halvgummisula som tål lite mer stryk.

Vinterviken Black Patent

Vill du gå snäppet mer formellt så är en lacksko ett utmärkt val. Vinterviken är, likt sin bror Äppelviken, en riktig storsäljare och det är inte konstigt det. Den fullkomligt utstrålar tidlöshet och står det smoking eller frack på bröllopsinbjudan så kan du vara säker på att Vinterviken är det perfekta valet.

Back to blog